Špionážne seriály

Najlepšie špionážne seriály na Netflixe

The Americans (2013-2018)

“The Americans” je americký špionážny dramatický seriál, ktorý bol vysielaný na stanici FX od roku 2013 do roku 2018. Seriál sa odohráva v 80. rokoch v Spojených štátoch a sleduje príbeh dvoch sovietskych agentov, ktorí žijú v Amerike pod falošnými identitami ako manželský pár. Sleduje ich životy ako agentov, ako aj ich osobné životy a ukazuje, ako sa ich vzťahy a viery menia v dôsledku ich práce. Patrí medzi najlepšie Špionážne seriály na Netflixe.

Homeland (2011-2020)

“Homeland” je americký špionážny dramatický seriál, ktorý bol vysielaný na stanici Showtime od roku 2011 do roku 2020. Seriál sleduje príbeh Carrie Mathisonovej (interpretovanej Claire Danes), agentky CIA, ktorá má podozrenie, že jeden z návratov z afganskej vojny, Nicholas Brody (interpretovaný Damian Lewis), je teroristom. Sleduje jej snahu preukázať jeho vinu, ako aj jej boj s vlastnými démonmi a mentálnymi problémami. Seriál patrí medzi najlepšie Špionážne seriály na Netflixe.

Jack Ryan (2018- )

“Jack Ryan” je americký špionážny dramatický seriál, ktorý je dostupný na platforme Netflix. Seriál sa odohráva v súčasnosti a sleduje príbeh Jacka Ryana (interpretovaného Johnom Krasinským), analytika CIA, ktorý sa stane akčným agentom, keď sa dostane do boja proti teroristickému zoskupeniu. Seriál sleduje jeho snahu prekonať nebezpečenstvá a zastaviť teroristické hrozby, a ukazuje, ako sa jeho život mení v dôsledku jeho práce. Patrí medzi najlepšie Špionážne seriály na Netflixe.

Bodyguard (2018)

“Bodyguard” je britský špionážny dramatický seriál, ktorý bol vysielaný na BBC One v roku 2018. Seriál sleduje príbeh Davida Budda (interpretovaného Richardom Maddenom), bývalého vojaka, ktorý teraz pracuje ako ochranca pre britskú ministerku vnútra (interpretovanú Juliou Montesovou). Sleduje ich spoluprácu a ako sa David snaží chrániť ministerku pred teroristickými hrozbami, aj keď sám má pochybnosti o jej politických názoroch a činoch. Patrí medzi najlepšie Špionážne seriály na Netflixe.

Spooks (2002-2011)

“Spooks” je britský špionážny dramatický seriál, ktorý bol vysielaný na BBC One od roku 2002 do roku 2011. Seriál sleduje príbeh pracovníkov britskej tajnej služby MI-5, ktorí bojujú proti teroristickým hrozbám a iným nebezpečenstvám pre bezpečnosť krajiny. Seriál sleduje ich boj s terorizmom a ukazuje, ako ich práca ovplyvňuje ich osobné životy.

Strike Back (2010-2020)

“Strike Back” je britsko-americký špionážny dramatický seriál, ktorý bol vysielaný od roku 2010 do roku 2020. Seriál sleduje príbeh členov tímu Section 20, tajnej jednotky britskej armády, ktorí bojujú proti teroristickým hrozbám po celom svete. Seriál sleduje ich cesty a ako sa snažia chrániť svet pred nebezpečenstvami a zločinmi.

Berlin Station (2016-2019)

“Berlin Station” je americký špionážny dramatický seriál, ktorý bol vysielaný na stanici EPIX od roku 2016 do roku 2020. Seriál sleduje príbeh Daniela Millera (interpretovaného Richardom Armitageom), agenta CIA, ktorý je poslaný do Berlína, aby vyšetril tajnú špionážnu operáciu. Seriál sleduje jeho pátranie po špionovi v strede tajnej komunity a ako sa snaží odhaliť pravdu o konspiračnej záležitosti.

The Night Manager (2016)

“The Night Manager” je britský špionážny dramatický seriál, ktorý bol vysielaný na BBC One v roku 2016. Seriál je založený na rovnomennom románe Johna le Carrého a sleduje príbeh Toma Hiddlestona v úlohe Johna Pomfreyho, bývalého vojaka, ktorý sa stane hotelovým správcom v luxusnom hoteli v Egypte. Keď sa dostane do kontaktu s mecénou a obchodníkom s pašeráckym tovarom, Richardom Roperom (interpretovaným Hughom Laurie), John sa rozhodne využiť svoju pozíciu, aby ho vydal spravodlivosti.

Najlepšie špionážne seriály na Netflixe

The Spy (2019)

“The Spy” je francúzsko-izraelský špionážny dramatický seriál, ktorý bol vysielaný na platforme Netflix v roku 2019. Seriál sleduje život Eli Cohena, izraelského špióna, ktorý žil v Sýrii v 60. rokoch minulého storočia a pracoval pre Mossad. Seriál ukazuje, ako sa Cohen stal dôležitým špiónom a ako ovplyvnil politickú scénu v Sýrii.

Všetky tieto seriály ponúkajú napínavé a strhujúce príbehy plné napätia, záhad a intrik. Každý z nich má svoje vlastné unikátne prvky, čo z nich robí skvelé voľby pre fanúšikov špionážnych seriálov. Takže, ak máte radi špionážne seriály, tieto odporúčania by vám mali pomôcť nájsť niečo, čo sa vám bude páčiť.